Balaton


Látnivalók

15-25 perc a szállástól

(Útleírás a szálláson!)
Óvári-kilátó
Vörös homokkő tanösvény
Vörös homokkő tanösvény
A Városház térről indul a 6 km-es Vörös homokkő tanösvény, amely a várost és annak természeti értékeit mutatja be. A sétaút a vasútállomás közeléből indul, és az Öreg-hegyen található Wesselényi-kilátót, a bányaparkot, a gőmozdonyt is érinti. A kilátóból gyönyörű panoráma nyílik a Kenesétől Tihanyig terjedő víztükörre.

(Útleírás a szálláson!)
Csere-hegyi kilátó
Csere-hegyi kilátó
Csere-hegyi kilátó
Permi vöröskőből épült 1935-ben a 298 méter magasan található kilátó. 2003-ban épült újjá. A felújítás keretében a vöröskő épületre egy fából készült emeletet építettek, így az eredetileg 7 méter magas kilátó 12 méter lett. Innen nemcsak a Balatonra nyílik csodálatos kilátás, hanem a Bakonyra és a Balaton-felvidékre is.

Vízi múzeum
Vízi múzeum
Vízi múzeum
A múzeum anyagát egy évek óta Balatonalmádiban élő kiváló horgász gyűjtötte össze. Található benne jó néhány különleges "horgászrelikvia", mint például az orsók ősének számító százéves Nottingham-faorsó, orosz páncélautó antennájából készült horgászbot, ragasztott, tengeri nádbotok, egy nagyon öreg és különleges horgászláda, trófeák, különleges úszókészletek, valamint régi és új szakkönyvek.


Veszprém
Veszprém
Veszprém
Veszprém egyik híres jelképe a Fejes-völgy felett átívelő viadukt. A kanyargó Séd-patak fölött 50 méteres magasságban emelt Szent István-völgyhíd a Szent László-templomhoz vezet. A város kedvenc tartózkodási helye volt I. István feleségének, Gizellának, aki (a legenda szerint) „Vessz, prém!” felkiáltással mondott le drágakövekkel díszített bundájáról, hogy ezzel is hozzájáruljon a Szent Mihály-székesegyház építési költségeihez. Valószínűleg ezzel áll összefüggésben, hogy évszázadokon át a veszprémi püspökök joga volt a magyar királynék megkoronázása. Egyes feltételezések szerint több Árpád-házi királyné sírja is Veszprémben keresendő.

Balatonfüred
Balatonfüred
Balatonfüred
Balatonfüred város Veszprém megye egyik legrégebbi üdülőhelye. Ismertségét a Balaton közelsége mellett elsősorban szénsavas forrásainak és mediterrán jellegű klímájának köszönheti. Jelentős vitorláskikötő. Rabindranath Tagore 1926-ban érkezett a szívkórházába, majd gyógyulásának örömére fát ültetett. A fa mellé emléktáblát tettek. Tagore példáját először indiai politikusok követték, s ezután néhány év alatt hagyománnyá vált, hogy az itt megfordult híres személyiségek fát ültetnek a parkban. Marx György fizikus kezdeményezésére a Nobel-díjasokkal folytatták a sort, őket különféle hírességek követték, többek között: Farkas Bertalan és űrhajóstársa, Kubaszov, valamint Leonov, Gandhi(k), Göncz Árpád stb.

Tihany
Tihany
Tihany
A Balaton egyetlen félszigete, természeti és történelmi értékekben egyedülálló gazdagságú terület. Tihany legismertebb látnivalója az apátsági templom és rendház. Az altemplom (1055-ből) teljes épségében megmaradt háromhajós román stílusú csarnokkripta, az egyetlen Árpád-kori, épségben fennmaradt királyi temetkezőhely. Itt nyugszik az 1060-ban elhunyt I. András király. A sokszor megénekelt tihanyi visszhang, az apátsági templom falától visszaverődve szórakoztatja (-tatta) a turistákat.

(Információ a szálláson!)
kalandpark
kalandpark
kalandpark
bob
bob
A balatoni bobpálya kb. 10 km-re apartmanunktól Balatonfűzfő egyik legszebb erdei területén található. A pálya teljes hossza 800 m, mely 39 m szintkülönbségű területre épült. A domb tetejéről izgalmas lecsúszást ígérnek az éles kanyarok, a bukkanók, a 15 m hosszú alagút. A kalandpark a Balatoni bobpálya és a Balaton uszoda tőszomszédságában van. A park elemei: mászótorony, drótkötél csúszda, kalandösvények, íjászpálya

(Túra leírások a szálláson!)
Bakonybél
Bakonybél
Bakonybél
A Bakony egyik legszebb települése, a közel ezeréves Bakonybél. A Bakony-hegyég szívében, annak legmagasabb hegyei között (Kőris-hegy 709 m, Nagy-Somhegy 649 m), egy gyönyörű völgykatlanban fekszik Bakonybél. A területet felépítő mészkőben számos barlang alakult ki, pl. Odvaskői-barlang. A Kőris-hegyről teljes körkilátás nyílik: látható például a Balaton, sőt tiszta időben az Ausztria is.

Vissza

3-4 ágyas
apartmanok kiadók!

* * *
Csendes helyen
olcsó áron
4000 Ft/fő/éj-től

Részletek, apartman leírások, alaprajzok
ITT
.
Részletes
túraútvonalak,
programleírás,
hajómenetrend
a szálláson!

Balatoni szállások